7 Haziran 2018 Perşembe

AYVA VE AYVA JELİ YAPILIŞI


                             Fotograf 1:Pixabay
 Kış aylarının en güzel meyvelerinden biridir Ayva.Bazen sofralarımızda reçel,komposto bazende soğuk havalarda çay olur.Ayvanın yaprağı, meyvesi, çekirdeği de şifa olarak kullanılır.

İçinde C , B vitamini, kalsiyum, fosfor, potasyum, demir gibi mineraller bulunur.Ayva kalbi güçlendirir.Mideye faydalıdır.Soğuk algınlığına iyi gelir.Hücre yenileyici,yaşlanmayı geciktiricidir.Sütü olmayan anneler,Ayva kompostosu içmeli.Ayva çekirdeği 15 dakika demlendiğinde öksürüğe ve boğaz ağrısına faydalıdır.Fazla kullanıldığında kabızlık yapar.

Ayva meyvesi eski zamanlardan beri güzellikle de ilişkilendirilmiştir.Kadim bilgiler de Ayva yiyen hamilelerin çocuklarının güzel olacağı söylenmiştir.Ayva çekirdeğinden olan maske güzelliğinize güzellik katar.Ben de ayva maskesi yaptım ve fotoğrafını aşağıda, sizlerle paylaştım.Maskeden memnun kaldım, umarım siz de beğenirsiniz.

Ayva jeli faydaları:
  • Doğal nemlendiricidir.
  • Düzenli kullanıldığında maske,cilt gözenekleri küçülttüğü söylenilir.
  • Meme ve cilt çatlaklarında sürülür.
  • Cilt kırışıklığında faydalıdır.
Ayva jeli tarifi:

Malzemeler:
1 adet ayvanın çekirdeği (bir çay kaşığı)
Yarım çay bardağı su yada gülsuyu
 1. gün
  3. gün
  5.gün maskenin son hali

Yapılışı:Ayvanın çekirdeğini cam bir kaba koyuyoruz.Ardından yarım çay bardağı su ile  karıştırıyoruz.Hergün karıştırarak 5 gün bekletiyoruz.Maskemiz jel kıvamına gelince, çekirdeklerinden süzüp buzdolabına  kaldırıyoruz.
Kullanımı:Cildimize sürüp yarım saat sonra yıkıyoruz.Bu maskeyi hergün sürebiliriz.Buzdolabında yaklaşık 3 aya kadar dayanır.

Not:Ayva çekirdeğini buzlukta muhafaza edip yazında bu jeli hazırlayabilirsiniz.Çekirdeği şekerli,şekersiz reçellerde kullanıp, kıvam artırıcı olarak kullanabilirsiniz.

SARI KANTARON YAĞI YAPIMI

SARI KANTARON YAĞI YAPIMI Sarı kantaron bitkisi ile yapılan yağ birçok derde deva.Dişetleri problemlerinde ağıza alınıp, diş...