28 Nisan 2018 Cumartesi

ASIRLARIN MUCİZESİ SİRKE



                        SİRKE


Sirke üzüm, elma,hurma,alıç,bal,vs. gibi tatlı meyvelerden yapılır.Tarihi (m.ö.) 3000 yıl öncesine dayanan sirke asırlardır hem  gıda  olarak tüketilmiş hemde  hastalıklara şifa olarak kullanılmıştır.Sirke, eskiden ahşap fıçılarda kurulur, toprak küpler de saklanırdı.

Sirke teknolojinin gelişimiyle yerini hazır sirkelere bırakmışken,hastalıkların artması,insanların doğala dönme çabası,sirkenin faydalarının ortaya çıkması,son yıllarda sirkeye olan ilgiyi yeniden arttırdı.Bu günlerde değeri daha çok anlaşılan sirke, meraklıları tarafından evde kurulmaya başlandı.Sirke günümüzde gıda, sağlık, temizlik, kişisel bakım vs. gibi her alanda kullanılır.

Dinimizde sirkenin önemli bir yeri vardır. “ Sirke bulunmayan evde geçim darlığı olur.”“  Sirke ne güzel katıktır. Allahü teâlâ sirkeye bereket versin, o, benden önceki Peygamberlerin de katığı idi. Sirke varsa, başka katığa ihtiyaç olmaz.”   [İbni Mace] Peygamber efendimizin hadis-i şeriflerinden bazılarıdır.


Fotoğraflar:Pixabay


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SARI KANTARON YAĞI YAPIMI

SARI KANTARON YAĞI YAPIMI Sarı kantaron bitkisi ile yapılan yağ birçok derde deva.Dişetleri problemlerinde ağıza alınıp, diş...